27.08.2014

Cursuri de prim ajutor pe aeroportul din Bacau

  O echipă a Crucii Roșii Bacău, formată din paramedic și asistent medical generalist a fost prezentă la Aeroportul Internațional “George Enescu” pentru a preda unei părți a personalului angajat cursul de prim ajutor de bază.
Pe parcursul a 12 ore, cei doi instructori de prim ajutor au structurat instruirea pe următoarele teme: Resuscitarea cardio-pulmonară; Corpi străini în caile aeriene superioare; Starea de inconştienţă–
poziţia laterală stabilă; Întreruperea circulaţiei sângelui; Hemoragii. Hemostaza; Plăgi; Fracturi; Arsuri, electrocutarea, degerături, influenţa temperaturii ridicate asupra corpului, febra, convulsiile febrile, intoxicatii; Boli cronice acutizate: boli de inimă, comoţia cerebrală, diabetul, epilepsia; Otrăvirea si primul ajutor in intoxicatii; Bandajarea.Tipuri de bandaje; Primul ajutor psihologic; Autoprotecţia salvatorului.
În plus, având în vedere specificul activității și faptul că personalul aeroportuar se confruntă cu astfel de situații, a fost predat un modul special, referitor la transportul persoanelor cu mobilitate redusă la îmbarcarea şi debarcarea de la bordul aeronavei. Astfel, au fost realizate simulări pe durata staționării aeronavei pentru a fi exemplificate manevrele necesare în astfel de situații.
Cursul de prim ajutor a fost finalizat cu un certificat de absolvire eliberat de Societatea Națională De Cruce Roșie din România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin