10.12.2010

Petiţie online pentru interzicerea comercializării şi importului de produse weedshop

Fie că sunt numite „etnobotanice”, „spice”, „substanţe cu efect halucinogen şi euforic”, noile substanţe cu efect psihoactiv au devenit o realitate îngrijorătoare, cu implicaţii considerabile în plan social şi în domeniul sănătăţii. Implicaţiile pe termen lung ale consumului unor substanţe cu efecte nocive, potenţial fatale, transformă acest fenomen într-unul de maxim interes.
În cursul anului 2009 peste 1300 de persoane, majoritatea tineri, au solicitat asistenţă medicală pentru intoxicaţii grave datorită consumului de plante etnobotanice, iar în primele 6 luni ale anului 2010, intoxicaţiile
acute cu „substanţe etnobotanice” - 235 cazuri, se află pe primul loc în rândul urgenţelor non-fatale ca urmare a consumului de droguri, conform celui mai recent Raport Naţional privind Situaţia Drogurilor 2010.

Având în vedere pericolul pe care il prezintă pentru sănătatea publică consumul acestor plante şi substanţe, din cauza intoxicărilor pe care le produc şi a riscului de abuz, luând în considerare numărul mare de persoane care se prezintă la spital în urma consumului unor asemenea plante şi substanţe, întrucât numărul magazinelor de tip WeedShop creşte alarmant, ţinând cont de faptul că orice întârziere determinată de parcurgerea procedurii legislative obişnuite ar putea afecta sănătatea sau viaţa unui mare număr de persoane, în special tineri, trebuie să fim solidari si să oprim odată pentru totdeauna comercializarea şi importul substanţelor din categoria Etnobotanice!

Ca urmare, Uniunea Naţională a Studenţilor din România(UNSR) şi Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din Romania lansează petiţia pentru interzicerea comercializării şi importului de produse weedshop demers realizat în cadrul proiectului SMART - proiect de prevenire şi reducere a consumului de droguri în rândul studenţilor şi susţinut de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Iaşi şi Biroul de Poliţie pentru Centrul Universitar Iaşi.
Petiţia poate fi accesată la

http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_pentru_interzicerea_comercializarii_si_importului_de_produse_weedshop-p39057052.html

Pentru informaţii suplimentare, persoane de contact:

Iulian Mitrea - Prim-vicepresedinte Uniunea Nationala a Studentilor din Romania
iulian.mitrea@unsr.ro
Munteanu Bogdan-Marius - Presedinte Liga Studentilor Electrotehnisti din Iasi
lsethiasi@yahoo.com

Un comentariu:

  1. Am semnat-o si pe asta si pe facebook dar sincer atita timp cit in Bacau , Politia inchide ochii la neregulile privind legalitatea acestor magazine putem seman in fiecare zi cite o mie de petitii si tot nimic nu se va face.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin