14.12.2010

Lecturi Urbane - editia II-a Bacau

Elevii din Bacău au dat dovadă, din nou, că speră într-o altă față a României și au arătat că generația următoare va beneficia de alte mentalități. Asa cum v-am anuntat a fost programata editia nr II a Lecturi Urbane, special pentru colegii.

La Liceul cu Program Sportiv s-au strâns în jur de 25 de elevi care au citit în recreație și după spusele lor, chiar și puțin după :) E destul de clar ca filosofia ”Mens sana in corpore sano” se aplică excelent în acest liceu și demonstrează că mintea și imaginația trebuie și ele antrenate.

Poze  realizate de Lucian Muset.


Un alt liceu care a răspuns provocării noastre a fost  Colegiul Național Vasile Alecsandri, 50 de elevi  au citit în fiecare pauză și au împărțit peste 50 de cărți cu semne de carte personalizate colegilor lor dar și profesorilor din cancelarie.

”În general a fost ok, reacțiile din partea profesorilor și elevilor au fost bune, chiar și din partea celor care nu au participat. În general cei cu care luam contact ne întrebau ce se întâmpla, iar noi îi invitam să ia parte la această acțiune. Cine a vrut să rămână, a rămas, cine nu, a plecat fără sa deranjeze activitatea. La final am împărțit și bombonele de Crăciun, din partea doamne profesoare Lidia Blidariu. Am avut parte de un sprijin mare, atât prin cărți cât și prin ajutor în sens de direcționare, din partea doamnei profesoare Ramona Mocanu. Pot spune ca a fost o ediție reușită, având în vedere vremea de afară dar și perioada Crăciunului în care ne aflăm, o perioada în care lumea parcă nu-și mai găsește timp și pentru altele.”

Adrian, co-organizator Lecturi Urbane CN Vasile Alecsandri.
Organizatori: Bita Adrian Constantin, Dragodan Cezara, Oprea Ioana
Ne-au ajutat: dna profesoară Ghicajanu Daniela, doamna profesoară Ramona Mocanu, dl profesor Viorel Cruceanu, dna profesoara Lidia Blidariu, dna profesoară Florența Popa.


Mai multe poze  AICI, cu un articol ”la cald.”

Și de la Colegiul Național Ferdinand I am primit vești prin intermediul ziarului Adevărul.

Faptul că ați fost alături de noi și la ediția aceasta, mai neobișnuită ne bucură și ne onorează. Fiți mândri de voi și abia așteptăm să ne revedem la următoarea ediție.

Vă mulțumim din inimă!

Găsiți articole aici:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin