15.12.2010

"Ieslea Vie" in amintirea Craciunului

Fundatia “Sf Ioan Bosco”  in  pateneriat cu Asociatia Kolping Moldova intentioneaza desfasurarea in perioada  20 – 24 decembrie 2010  actiunea  cultural-educativa “IESLEA VIE”.
          Timp de 5 zile cate 3 ore, in  2 locatii din municipiul Bacau, va fi o iesle in dimensiuni reale in care voluntari proveniti dintre tinerii liceeni,  sa intruchipeze personajele biblice reprezentand momentul Nasterii Mantuitorului. Locatiile vor fi:

-          Pe platoul din fata Casei de cultura pentru datele de 20 si 21 decembrie intre orele 13.30 – 16.30.
-          In Parcul Trandafirilor in zilele de 22, 23 si 24 intre orele 13.30 – 16.30.

          Va fi o posibilitate pentru trecatori si toti cei care sunt interesati sa asiste la o reprezentatie artistica, umana si reala a acestui moment inaltator in istoria mantuirii oamenilor. Un moment de sensibilizare crestina a tuturor trecatorilor care poate sunt mai preocupati de alegerea cadourilor si nu de semnificatia  crestina a acestei sarbatori.

Pe perioada desfasurarii acestei actiuni trecatorii vor avea posibilitatea:

-          sa asiste la prezentarea artistica a acestor personaje.
-          sa vizioneze dansuri ebraice oferite de catre voluntari.
-          sa asiste la momente de colinde.
-          vom invita instrumentisti la flaut, chitara, vioara si alte instrumente care vor prezenta voluntar colinde in fata ieslei.
-          trecatorii vor avea posibilitatea de a scrie un gand frumos de craciun si sa il aseze intr-o urna special amenajata.
-          va exista o urna pentru eventualele donatii oferite de catre trecatori in sprijinul cumpararii  cadourilor de Craciun pentru 30 de copii din Centru de zi  Don Bosco din Bacau.


            Toata logistica necesara acestei actiuni este asigurata de ONG-urile organizatoare.
          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin