24.12.2010

FSC l-a ajutat pe Mos Craciun sa ajunga la peste 1300 de copii defavorizati

Iarna a venit iar Sarbatorile se apropie cu pasi repezi. Ne facem planuri de sarbatori si ne gandim la ce cadouri sa le pregatim celor dragi. Ca in fiecare an Fundatia de Sprijin Comunitar a lansat un apel bacauanilor si nu numai de a se gandi pentru o clipa si la copiii saraci din zona Podu Turcului. Pentru familiile acestor copii fiecare noua zi e o lupta pentru supravietuire cu speranta vie ca intr-o zi va fi mai bine. Tot ce viseaza acesti copii este sa se bucure macar de Craciun de o viata mai buna fara suferinte, fara lipsuri.

Din acest motiv FSC a continuat si in acest an campania Fii si Tu Mos Craciun, campanie de implicare
publica prin care se urmareste aducerea bucuriei Craciunului si in casele copiilor defavorizati. “In acest an am primit scrisori pentru Mosu’de la peste 1300 de copii din cele zece comune din estul judetului in care ne desfasuram activitatea, dar si din Bacau de la Centrul Mozaic si de la Scoala Domnita Maria” (Ionut Chirita, coordonatorul campaniei). Scrisorile au fost simple si frumoase iar in ele copiii au povestit despre viata lor, familiile si comunitatile in care traiesc. Toate aceste scrisori au fost oferite tuturor celor care au dorit sa pregateasca unul sau mai multe cadouri pentru cei mici. Sute de oameni cu suflet mare din intreaga tara au raspuns apelului FSC si au luat una sau mai multe scrisori pentru a le onora in calitate de Mos Craciun. „Ecourile campaniei noastre s-au extins in intreaga tara. Am primit solicitari pentru scrisori atat din Bacau si Bucuresti cat si din Iasi, Brasov si chiar Timisoara. Aproape jumatate din cele 1300 de scrisori au fost distribuite in afara Bacaului”.

Toti cei care au dorit sa devina Mos Craciun au pregatit cadouri frumoase cu jucarii, jocuri, carti, dulciuri si tot ceea ce-si poate dori un copil sa gaseasca sub brad. Toate cadourile au ajuns la sediul FSC care s-a transformat pentru cateva zile in cartierul general al lui Mos Craciun. De aici au fost distribuite ulterior catre cele zece comunitati (Stanisesti, Vultureni, Motoseni, Podu Turcului, Rachitoasa, Tatarasti, Gaiceana, Colonesti, Huruiesti, Glavanesti) unde copiii nerabdatori le-au primit direct din mana lui Mos Craciun, in cadrul unor serbari special pregatite in acest sens. Mosu’ a fost intampinat de cei mici cu colinde si obiceiuri de Craciun specifice satelor lor, iar Mosu’ i-a rasplatit cu cadourile frumoase, care pentru multi dintre ei reprezinta singurele daruri pe care le vor primi de Craciun. „Copiii au fost extrem de impresionati si fericiti. Am vazul multi ochisori scaldati in lacrimi de bucurie. De multe ori cadoul era la fel de mare ca si copilul caruia ii era adresat.

Multumim tuturor celor care au oferit cadouri si au adus atat de multa bucurie celor mici. Au fost persoane fizice sau grupuri de angajati de la diverse companii locale sau nationale. Vrem sa amintim aici elevii si profesorii de la colegiile Vasile Alecsandri, Henri Coanda, Pedagocic si Anghel Saligni, angajatii de la Petrom Bucuresti, Eurofarm, GTS Telecom, BRD Bacau si Bucuresti, Auto Moto Invest, Estrade, Velvet Com, Dedeman, Raiffeisen Bank Bacau, Credit Europe Bank, Curtea de Apel, Tribunalul si Judecatoria Bacau, Baroul Avocatilor, Grafit Invest, Scoala Americana Bacau, Romtelecom Bacau, Aliantz Tiriac Bacau, Prefectura si Consiliul Judetean Bacau”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin