14.12.2010

Dispar etnobotanicele din oras?

Primarul Municipiului Bacău, domnul Romeo Stavarache, s-a întâlnit astăzi cu şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ai Gărzii Finaciare, ai Poliţiei Primăriei şi cei ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. Discuţiile s-au axat pe înăsprirea condiţiilor legale pentru autorizarea magazinelor care comercializează plante etnobotanice. Astfel, s-a luat decizia modificării Hotărârii de Consiliu Local care impunea o limită de minimum 1.000 de metri faţă de unităţile de învăţământ, în sensul stabilirii distanţei minime la 3.000 de metri. Totodată, au fost acordate competenţe în verificarea acestor magazine şi celorlalte instituţii cu atribuţii de control şi prevenire – Poliţie, Jandarmi, Garda Financiară.
Controalele vor fi intensificate în perioada următoare pentru verificarea respectării legislaţiei în vigoare. Totodată, va fi modificat şi Regulamentul de Urbanism Comercial, în sensul restricţionării activităţilor de comercializare a produselor psihoactive. Noul regulament va interzice şi comercializarea ambulantă a acestor substanţe, vânzarea la domiciliu şi transportul acestora.

“Vreau ca aceste magazine să respecte legea, iar copiii şi adolescenţii să nu fie tentaţi să consume produse de acest gen. Vreau ca tinerii să crească într-u mediu sănătos şi să stea cât mai departe de asemenea vicii”, primarul Romeo Stavarache

La începutul lunii decembrie, în Municipiul Bacău existau 47 de asemenea magazine, din care doar 20 aveau autorizaţie de funcţionare, sau se aflau în curs de autorizare. Având în vedere Hotârârea Consiliului Local nr 358 din 2010, după verificarea activităţii acestora au fost desfiinţate 42 de asemenea magazine, celelate cinci fiind sub atenta monitorizare a organelor abilitate. În cursul zilei de 13 decembrie, inspectorii Poliţiei Primăriei au aplicat două amenzi, una în valoare de 20.000 de lei, cea de-a doua în valoare de 8.000 de lei, magazinele fiind ulterior închise.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin