17.12.2010

Competiţia naţională de dezbateri - Slanic Moldova 2010

Dezbaterile - competiţie şi socializare ... cu argumente

Un grup de studenţi ai Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău au participat, în perioada 18-21 noiembrie 2010, la competiţia naţională de dezbateri de tip American Parly, în staţiunea Slănic Moldova. Competiţia a avut loc în incinta hotelului „Venus”, aici întâlnindu-se studenţi din centre universitare importante din ţară.
Acest eveniment a avut loc la iniţiativa A.R.D.O.R. (Asociaţia Română De Dezbateri, Oratorie şi Retorică). Studenţi ai universităţilor din Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi şi-au făcut prezenţa încă din după-amiaza zilei de
joi. Domnul profesor Ciprian Zaharia, preşedinte A.R.D.O.R - filiala Moldova şi unul dintre organizatorii acestui eveniment, a realizat o atmosferă plăcută pe întreaga durată a competiţiei.

De la Universitatea „Vasile Alecsandri” au participat la această competiţie: Vera Ciudin (Facultatea de Litere, anul I), Victor-Cătalin Toma (Facultatea de Ştiinţe, anul II), Ionuţ Avram (Facultatea de Litere, anul II) şi Ionuţ-Sebastian Enache (Facultatea de Ştiinţe Economice, anul II). Alături de studenţii băcăuani s-a aflat şi coordonatorul lor, Florinela Floria (alături de dl. profesor Ioan Sava, promotori ai mişcării de debate din universitatea „Vasile Alecsandri”) care i-a susţinut moral, instruindu-i cu noi tehnici de argumentare pentru competiţie.
Studenţii din Bacău au concurat cu studenţi din cadrul S.N.S.P.A. (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative) Bucureşti, cu studenţi de la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca ori de la Universitatea din Bucureşti. Echipele participante au fost împărţite în funcţie de regiunile geografice de care aparţineau. Cei mai puţin experimentaţi au beneficiat de un training susţinut de Adi Anton, un veteran al competiţiilor de dezbateri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin