05.12.2010

“ Caravana Moş Crăciun“

Crucea Roşie Bacau şi partenerii săi lansează campania socială “ Caravana Moş Crăciun“

Pe data de 5 decembrie, Ziua Internationala a Voluntarului, Caravana Moş Crăciun va pleca la drum pentru primii săi beneficiari – 130 familii afectate de inundatii din Mărgineni şi Bacău vor beneficia de pachete alimentare si dulciuri.

Evenimentul va incepe la ora 11.00, in sala pusă la dispoziţie de SC DAEM Prodcom SRL din strada Arcadie Şeptilici, 7 bis. Cu această ocazie va fi susţinut un spectacol de colinde de către soliştii de la
Palatul Copiilor Bacău si voluntarii Crucii Roşii Bacău.

Avem deosebita plăcere de a vă anunţa că Societatea Naţională de Cruce Roşie din România- Filiala Bacău, începând cu 27 noiembrie, a demarat Caravana Moş Crăciun - a V- a ediţie, proiect ce presupune colectarea de alimente greu perisabile, dulciuri, îmbăcăminte si jucarii provenite din donaţii/sponsorizări, în recipiente special amenajate în supermarketuri şi distribuirea acestora către persoanele vulnerabile (în special copii şi vârstnici).

În această perioadă grea, marcată de criză şi cereri cât mai numeroase, pe baza anchetelor sociale realizate şi a cererilor numeroase din partea băcăuanilor au fost întocmite proiecte de susţinere pe termen mediu pentru familiile afectate de inundaţii, copii şi vârstnici.

În acest moment, Crucea Roşie Bacău a selectat în baza anchetelor sociale un număr de 1500 elevi – beneficiari la nivelul Judeţului Bacău (preponderent din mediul rural) ai Campaniei “Caravana Moş Crăciun”, 300 persoane vârstnice şi 130 familii afectate de inundaţii.

Pentru început, Caravana Moş Crăciun va fi prezentă în magazinele partenere de până acum: Real - Hypermarket, Metro Cash & Carry, Carrefour si Plus urmând să se extindă şi în celelalte hipermarketuri care să permită amplasarea recipienţilor/ urnelor de colectare de alimente/bani.

Până în prezent, s-a alăturat campaniei şi: AXN România ( acorda sprijin financiar pentru achiziţionarea 100 jachete de iarnă pentru copii in Campania „“Fii generos! Ajută o familie de sărbători!“), Sodexo ( tichete alimentare pentru alimente 100 familii), Danone România ( produse lactate pentru 130 familii si copii), Kraft Foods Romania ( dulciuri pentru copii), Consiliul Judeţean al Elevilor Bacau si Inspectoratul Şcolar Bacău ( in liceele din Mun. Bacău s-au montat recipiente pentru colectă îmbrăcăminte, jucării si dulciuri - Campania „Dăruieşte-i Craciunul”).

Luna decembrie va fi luna dedicată bucuriei iar voluntarii vor fi implicaţi în campania de colectă de fonduri pentru sprijinirea beneficiarilor stabiliţi în cadru organizat în preajma Sfintelor Sărbători de Crăciun.



“Sunt familii pentru care mâncarea este de multe ori doar pâine. Grija acestor familii faţă de visul micuţilor lor – de a avea ceva mai bun pe masă de Crăciun şi de a-l primi pe Moşul – este demult abandonată. Credem că prin acest sprijin pe care încercăm să-l oferim familiilor nevoiaşe si copiilor, putem reda un strop de demnitate si bucurie unui vîrstnic , unei mame sau unui tata disperat care nu are ce oferi copiilor săi.”, a declarat Cleanu Marlena, coordonator proiect Crucea Roşie Bacău.

Fiţi spiriduşul lui Moş Craciun dăruind magia poveştii noastre!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin