18.12.2010

“ Caravana Moş Crăciun“ a Crucii Roşii Bacau in plina actiune

Sute de micuti, familii si bunici il astepta pe Mos Craciun de la Crucea Rosie

Luna decembrie este luna dedicată bucuriei iar voluntarii Crucii Rosii Bacau de la inceputul lunii sunt implicaţi în campania de colectă de fonduri pentru sprijinirea beneficiarilor stabiliţi în cadru organizat în preajma Sfintelor Sărbători de Crăciun.

Bacauanii pot cumpara si dona produse pe care sa le ofere beneficiarilor Crucii Rosii in in cosuri si urne special amenajate in magazinele: Real Hypermarket, Carrefour si Metro.


In fiecare zi Caravana Mosului pleaca la drum fiind asteptata de multi copii, bunici si familii.
Calendarul Caravanei Mos Craciun se prezinta astfel:

5 dec - Margineni si Bacau -130 familii si 60 copii
12 dec –22 dec Bacau-80 varstnici si 50 familii

15 dec – Racaciuni, Oniscani- 10 familii si 200 copii
16 dec- Onesti, Slanic Moldova,Tg. Ocna,Solont - 30 familii si 200 copii
17 dec – Secuieni, Bacau (Scoala 7), Scoala nr.5, Centrul Scolar de Educatie Inclusivă– 150 copii
20 dec – Colonesti ( Calini si Colonesti) si Rachitoasa – 500 copii, 60 familii si varstnici
21 dec – Comanesti, Moinesti- 30 familii si 30 veterani razboi

Toti beneficiarii vor primi pachete alimentare de baza/tichete valorice in valoare de 50 lei, dulciuri si jucari pentru copii iar 116 tineri care frecventeaza liceul si care provin din mediul rural vor primi jachete de iarna si pulovere.

Pachetele cu alimente au fost achizitionate cu donatiile primite in cadrul campaniei “Daruieste din inima” desfasurata Asociatia Stop Hunger, Sodexo Romania si Crucea Rosie Romana si care a avut drept scop mobilizarea de resurse in sprijinul victimelor inundatiilor din iulie 2010 din zona Moldova.
Dorim sa aducem multumiri speciale Danone Romania pentru produsele lactate donate, Kraft Foods Romania pentru dulciurile care au adus bucurie copiilor,AXN Romania care a finantat achizitia a 116 jachete de iarna si pulovere, supermarketurilor care au sprijinit campania, bacauanilor care donat produse in cadrul Bancii de Alimente, tinerilor liceeni care au donat hainute si jucarii si mai ales miilor de beneficiari de tichete Sodexo pentru donatiile realizate in cadrul acestei campanii.

“Sunt familii pentru care mâncarea este de multe ori doar pâine. Grija acestor familii faţă de visul micuţilor lor – de a avea ceva mai bun pe masă de Crăciun şi de a-l primi pe Moşul – este demult abandonată. Credem că prin acest sprijin pe care încercăm să-l oferim familiilor nevoiaşe si copiilor, putem reda un strop de demnitate si bucurie unui vîrstnic , unei mame sau unui tata disperat care nu are ce oferi copiilor săi.”, a declarat Cleanu Marlena, coordonator proiect Crucea Roşie Bacău.

Fiţi spiriduşul lui Moş Craciun dăruind magia poveştii noastre!!!

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:
Babliuc Dan Marcel, director Crucea Rosie Bacau: 0234523733
Cleanu Marlena, Coordonator proiect, Crucea Roşie Bacau , tel: 0740964663 VA URMA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin