06.01.2010

Stavarache - Sechelariu 1-0

Romeo Stavarache apreciază ca o victorie faptul că a reuşit să nu cedeze presiunilor SC Transport Public SA, celor mediatice din partea Trustului de Presă „Deşteptarea”, ambele patronate de Dumitru Sechelariu, şi că astăzi, 40 de miliarde de lei vechi, banii băcăuanilor, rămân în vistieria municipiului Bacău.

Totodată, aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că în ultimii cinci ani subvenţiile pentru gratuitate la transportul public au fost acordate exclusiv de către Primărie şi nu de către SC Transport Public SA, aşa după cum, în mod eronat, conducerea acestei societăţi a afirmat public, în repetate rânduri.

Se pare ca Primaria nu a cedat presiunilor impuse de SC Transport Public SA, societate care dorea o majorare cu 71% a subvenţiilor acordate pentru transportul public, ceea ce ar fi făcut ca circa 100 de miliarde de lei vechi să ajungă în conturile acestei societăţi, în absenţa unui calcul economic justificativ. Cele 100 de miliarde de lei vechi solicitate reprezintă aproape 20% din totalul taxelor şi impozitelor locale plătite de către băcăuani.
În consecinţă, în data de 5 ianuarie 2010, SC Transport Public SA a acceptat oferta înaintată de către Primărie încă din luna noiembrie a anului trecut, prin care ofeream o valoare a subvenţiilor egală cu cea din anul 2009, mai exact 60 de miliarde de lei vechi, anual, pentru cei aproximativ 14.000 de pensionari din municipiulu Bacău şi altor categorii prevăzute de legislaţia în vigoare.

3 comentarii:

  1. in sfarsit perde sechelaru !!! ff tare articolul...pt persoana care se ocupa cu informatile p acesta pagina ..vrea sail felicit pentru treaba care o face !!! Felicitarii !!! ne poti arata poze noi cu sala sporturilor???:) si daca poti afla ce se mai inampla cu constructia Tiago Mall...carrefour .... multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru aprecieri!

    La sala sporturilor s-a avansat mult, s-au montat scaunele, s-a varuit, numai ca am fost plecat din tara si nu am mai reusit sa trec pentru poze.

    la Tiago Mall nu se face numic deocamdata, la fel si la Carrefour. Oricum am sa mai revin cu poze...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pensionarii ar trebui sa mai stea acasa ... cei care pun umerii in societate ar trebui sa beneficieze! Sper ca se va lua vreo masura...

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin