08.01.2010

Sedinta de modernizare a insulei de agrement

Ieri, 7 ianuarie, am fost prezent la Primaria Bacau unde a avut loc o sedinta de dezbatere publica a Planului Urbanistic Zonal - Reabilitare si modernizare Insula de Agrement (pod acces, alei, parcare, retele edilitare, amenajari, agrement) si a Raportului de mediu pentru Planul Urbanistic Zonal.

Cam inghesuit locul pentru o dezbatere publica. Au fost prezenti reprezentanti a mai multor institutii bacauane (Apele Romane, Inspectoaratul de Situatii de Urgenta, arhitecti, ONG-uri, '' Iubim Natura'',''Veniti cu noi'' Centrul Regional de Ecologie, oficialitati ale Primariei si altii.)

Cele mai multe probleme si controverse, au fost ridicate de Centrul Nautic Bacau, si anume de situatia apei ce inconjoara insula. Intr-adevar sunt probleme grave cu luciul de apa, si calitatea apei ce lasa de dorit, fiind interzis scaldatul deorece apa este incarcata microbian .



Explicatiile proiectantilor si a Primarie au fost in a face primul pas cu modernizarea si reabilitarea insulei, iar implicit urmatorul proiect va fi si rezolvarea problemei cu apa ce inconjoara insula.
In rest s-au prezentat cladirile ce se doresc construite pe insula, studii, planuri, raportul de mediu si alte detalii tehnice si economice. Un loc in discutie l-a ocupat si plopul batran (''Populus Alba'') de pe insula mica, un copac declarat monument al naturii, dar care a fost vandalizat in ultimii ani.


Suprafata insula mare: 80.031 m2
Suprafata insula mica: 5.822 m2
Totalul spatiilor verzi: 62.130 m2

Centrul educativ:

Aquapark

Asa arata in momentul de fata:




Parcare noua:


In loc de: Voi mai reveni cu detalii, poze si proiecte.


4 comentarii:

  1. orice iese tot va arta mai bine fata de cum se prezinta insula in momentul de fata !!!! SPer sa se apuce mai rpd de treaba ca vine vara si e nevoie de un loc d agrement modern in Bacau

    RăspundețiȘtergere
  2. ca proiect e frumos.acuma depinde de cat timp trebuie pentru finalizare.daca se va finaliza vreodata!ca asa e la romani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bacaul incearca sa traga tare,dar nu o sa iasa niciodata din mizeria in care e.un proiect la fel e si in piatra neamt,si se pare ca se va construi la noi,nu la voi.orasul bacau ala e plin de comunism,nu ai nimic intereseant de vazut

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca se va reabilita Insula de Agrement cum s-a construit si soseaua de centura ar fi bine sa o lasati balta, ca macar pescarii sa se bucure de ea.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin