18.01.2010

A inceput săptămâna de rugăciune pentru unitatea crestină

Bisericile crestine din întreaga lume organizeaza în a treia saptamâna a lunii ianuarie a fiecarui an (18 - 25 ianuarie) seri de rugaciune pentru unitatea crestina.

In Bacau vor avea loc întâlniri între comunitatea catolica, "Fericitul Ieremia" (catedrala de langa Selgros, marţi, 19 ianuarie începând cu ora 18.00), şi cea ortodoxă "Sfinţii Trei Ierarhi" (biserica de lemn vis-a-vis de Arena Mall, joi 21 ianuarie, începând cu ora 18.00).

Textele pentru întreaga săptămână de rugăciune pentru unitatea creştinilor şi temele specifice pentru fiecare din cele opt zile din anul 2010 le gasiti aici.

Biserica Romano Catolica"Fericitul Ieremia"
Biserica Ortodoxa"Sfinţii Trei Ierarhi"

5 comentarii:

  1. O atare însumare a Bisericilor la început, ca apoi acestea să se raporteze la alte organizaţii religioase necreştine arată faptul că ecumenismul va sfârşi în sincretismul unei religii mondiale. Această constatare este o previziune facută de Serafim Rose, pentru că tocmai ce se întâmplă acum în sânul ecumenismului susţine această previziune: desele întâlniri între creştini şi necreştini în cadrul unor adunări pentru pace sau pentru a discuta realizarea unităţii religioase a lumii

    RăspundețiȘtergere
  2. Întâistătătorii Bisericii noastre au datoria în aceste momente, când se hotărăşte atât soarta României cât şi a Europei, să manifeste discernământ şi tărie în apărarea valorilor ortodoxiei româneşti faţă de tendinţele eretice manifestate în întâlnirile ecumeniste, prin trăirea în duh şi adevăr a învăţăturilor lăsate nouă de Mântuitorul şi rugăciunea tuturor credincioşilor pentru ca acelor rupţi de Trupul Bisericii, Dumnezeu “să le descopere Evanghelia dreptăţii”, şi “să-i unească pe dânşii cu Sfânta Sa Sobornicească şi Apostolească Biserică”

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.youtube.com/watch?v=iqGAfWRUmN8

    ATENTIE LA ECUMENISM, O MARE INSELARE DIAVOLEASCA. VORBESC SFINTII ACESTUI NEAM SI CEL MAI AMRE TEOLOG PARINTELE DUMITRU STANILOIAE!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragilor, pur şi simplu imi vine sa rad. Dar voi ce credeţi? Logic, după căpuşorul vostru, ecumenismul e erezie? De curiozitate, citiţi şi priviţi atenţi la pozele din articolele urmatore:
    http://www.ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=20060136

    altul:
    http://www.ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=20060135

    Surpriză!
    Asa-i ca v-au dat peste cap toate argumentele? Sa fie acesta cel mai mare eretic din timpurile noastre? Chiar el? Sau poate el nu ştie ca ecumenismul e erezie?
    Sau poate sunteti voi foarte naivi...sau educaţi aşa? De ce-mi vine oare să cred mai plauzibilă întrebarea anterioară?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ecumenismul este produsul masoneriei,panerezia secolului al XX-lea,un dialog al minciunii,o inselare diavoleasca,o abatere grava de la Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin