15.08.2009

Parcul Bacovia din Bacau

Parcul Bacovia din Bacau este situat in zona centrala a orasului, si este incadrat de Palatul Municipal si Bibilioteca Judeteana. Pe vremuri in acel loc exista si o mica uzina electrica ce deservea fostei primarii. La intrarea in parc, in stanga Prefecturii se afla un plan de amenajare (arboretum) in care este descris locul fiecarei specii de plante.

Spectaculozitatea locului este oferita de peisagistica si multitudinea plantelor. Trecand in graba este posibil sa nu observi aceste amanunte, dar daca arunci o privire pe arboretum, ramai uimit cate specii pot exista in acea zona. Aceste lucruri s-au realizat cu ceva timp in urma de catre niste oameni inimosi printre care ''Adept Eco'' si Clubul de ecologie'' Veniti cu noi''.
Dupa ce strabati cativa metri pe aleea dinspre centru ajungi in ''Patratel'' un loc amenajat cu banci, poate cel mai cunoscut loc din parc (locul fostei uzine electrice). In spatele prefecturii se continua fiind delimitat de blocuri, ale caror intrepatatrunderi duc in strada Razboieni. Tot la intrarea in parc se afla statuia poetului bacauan George Bacovia si bustul lui Mihail Kogalniceanu, despre care am sa scriu intr-un articol viitor.

Cateva poze din parcul Bacovia











2 comentarii:

  1. NU MAI MERGE LA JUDET , CA-ACOLO'S OAMENI DESTEPT'! te jecmanesc de nu te vezi ,in special farmacia centrala!

    RăspundețiȘtergere
  2. frumos articol, nu stiam ca se numetse bacaovia.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin