16.05.2019

Profesori profesioniști pentru elevi de succes. Digital & social media competencies @ school.


EXPANSIUNEA tehnologică și folosirea ei de către cei tineri reprezintă o preocupare socială pentru întrega lume. Dacă elevii sunt mai preocupați de ”gadgeturi” mai mult decât orice, școala poate avea un rol important ca aceste instrumente să fie folosite în scopuri educative și să ducă la o dezvoltare umană, fără precedent. 
În prezent, accesul la informație este nelimitat. Așadar, 4 cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Frumoasa, comuna Balcani,
din Bacău, Prisecaru Luminița, Pușcașu Adriana, Baciu Emilia și Ciciu Cătălin au mers până în Italia, la ROMA, cu scopul principal de dobândire a competențelor digitale și social-media, printr-un curs Erasmus KA1.
Participarea la această mobilitate a avut un impact pozitiv la nivel personal, prin dobândirea de către profesori a instrumentelor pentru comunicare și deschiderea de numeroase oprtunități de colaborare, folosirea graficei digitale, aprofundarea politicilor și a sistemelor educaționale axate pe formare, dezvoltarea culturii organizaționale prin abordarea inovativă a procesului didactic, a diversificării competențelor lingvistice și culturale, adâncirea unor valori etice morale, creșterea stimei de sine, incluziune, remarcare profesională. 
Astfel, pe parcursul formării, pe o perioadă de 5 zile au fost accesate platforme online gratuite utile pentru școli: e- Twinning, Edmodo, Twitter, Mind mapping, Video Editing, Image creation and editing, Classroom blogs,Voki, JooamagWrite comics, Story Jumper, Padlet, Sway, Aurasma, Kahoot și altele.
De asemenea, s-au prezentat exemple de bună practică și proiecte viitoare a școlilor din țările participante, România și Turcia, creându-se, astfel, rețele în vederea stabilirii unor noi parteneriate, care vor putea fi folosite, pe termen lung, în școlile implicate, pentru promovarea valorilor europene. 
Este de așteptat ca această colaborare internațională să aibă un impact pozitiv şi să aducă satisfacție tuturor, elevilor, profesorilor, părinților, autorităților locale și părților interesate.


Proiect ERASMUS + ” Profesori profesioniști pentru elevi de succes” DIGITAL and SOCIAL MEDIA COMPETENCIES @ SCHOOL”
Galerie foto












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin