17.07.2012

Mestesuguri Dacice in contemporaneitate

Proiectul “Meşteşuguri dacice în contemporaneitate” a fost iniţiat de Asociaţia “Oblio şi prietenii” şi se va materializa cu sprijinul Consiliului Judeţean Bacău. El a debutat deja la începutul acestei luni şi se va finaliza la sfârşitul lunii octombrie.

Proiectul va trezi interesul copiilor cu vârste între 9 şi 16 ani, pentru redescoperirea tradiţiilor şi
meşteşugurilor ce se mai păstrează încă în zona Bacăului. Până acum am descoperit doar teoretic, cu sprijinul acordat de Muzeul de Istorie, Etnografie şi Folclor tainele meşteşugurilor, urmând ca în perioada următoare să-i vizităm pe meşterii populari la ei acasă. Am achiziţionat şi o roată a olarului şi vom încerca să realizăm obiecte artizanale: ulcele, vase de lut şi vom mai face icoane pe sticlă, podoabe şi diferite obiecte decorative, bineînţeles aducându-le în contemporaneitate, în viziunea lor artistică.

În luna octombrie, în Bacău va avea loc un târg de pocroave, în cadrul căruia îşi vor expune lucrările. Totodată va fi publicată o broşură care va conţine detalii despre zonele de impact din proiect, informaţii despre arealul turistic şi etnografic, sugestii de petrecere a timpului liber în mod activ, constructiv şi relaxant pentru băcăuani.

Un comentariu:

  1. Foarte interesant!
    Am o rugamintee, faceti ceva, nu stiu, ca voi bloggeri aveti multa fantesie, pentru FCM Bacau, nu stiu daca sunteti suporteri, sau daca va place fotbalul, dar eu cred ca FCM-ul este o echipa care raprezinta orasul nostru, are istorie si nu trebue uitata, adunati semnaturi ca sa nu se desfiinteze echipa, si sa platesca cine trebue de la primarie sa consiliu bani lui Sechelariu pentru a da echipa!!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin