05.07.2012

De vorba cu inventatori bacauani la Expotehnica 2012

De astazi pana sambata, la Central Plaza Bacău, au loc expozitiile: EXPOTEHNICA, EXPO UTILAJE şi SALONUL REGIONAL AL CERCETĂRII organizate de Camera de Comerţ şi Industrie Bacău şi Enterprise Europe Network - RO Bacău, în parteneriat cu Patronatul Industriașilor Bacău

Printre standurile amenajate am gasit si doi inventatori bacauani: Vasile Lupu (foto 1)si prof. Benoni Ursu. Primul era prezent cu mini-salina portabila iar al doilea cu sitemul microenergetic si ecologic pentru incalzirea locuintelor.

Domnul Vasile se mandrea cu o poza alaturi de nepotul sau, in care amandoi erau prezenti la o expozitie. Ambii sunt din Onesti si detin numeroase premii si distinctii.
 Printre inventiile nepotului Bogdan Colpos, in varsta de 18 ani, s-au numarat tocul pentru creta si suportul de burete pentru sters tabla, primind "Merit inventiv de Mare Cavaler"  la Bruxelles.

Profesorul Benoni Ursu a predat la Colegiul "Anghel Saligny", unde, adus imbunatatiri sistemului educational. In paralel a dezvoltat si brevetat un sitem microenergetic si ecologic pentru incalzirea locuintelor. Cu ajutorul unui amplificator mareste puterea electrica necesara unor convectoare electrice.

Cele peste 40 de firme şi institute / centre de cercetare - dezvoltare din întreaga țară prezintă celor
interesaţi produsele şi serviciile proprii în următoarele domenii: produse și tehnologii aeronautice, scule şi accesorii, maşini unelte, automatizări, motoare electrice, etichetare industrială, utilaje noi și second-hand, protecţia mediului, invenţii şi rezultate ale cercetării recunoscute pe plan mondial etc.


Inima Bacaului este partener media.

Expoziţiile  se pot vizita zilnic între orele 10.00 - 18.00. (dar nu va lasati pe ultima zi, daca sunteti interesati)

Un comentariu:

  1. cand mai au loc astfel de expozitii ? si daca stiti in Timisoara se organizeaza deoarece as vrea sa i-au si eu parte.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin