26.07.2012

Conferintă de lansare "Centru de informare antreprenorială"

Uniunea Națională a Tuturor Studenților din România va organiza vineri 27 iulie 2012, orele 13:00, în incinta Universitatii « Vasile Alecsandri » din Bacau cu sediul in Calea Marasesti, Nr 157- Centrul de antreprenoriat- Sala BP6, Corp B - o conferință de lansare a unui centru de informare antreprenorială din România.

Evenimentul se va desfășura în cadrul proiectului „Tineri Antreprenori de Succes”, proiect cofinanțat din
Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 3 – „Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor”, Domeniul Major de Intervenție 3.1 – „Promovarea culturii antreprenoriale”. Proiectul este coordonat de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, având ca parteneri Federația „Junior Chamber International România”, SC Extreme Training SRL și Uniunea Națională a Tuturor Studenților din România.

Obiectivul proiectul vizează stimularea inițierii de afaceri pentru 3000 de studenți sau absolvenți de studii superioare, care doresc să desfășoare o activitate independentă. In acest sens, în fiecare dintre regiunile de dezvoltare ale țării vor fi înființate centre de informare antreprenorială cu privire la mediul de afaceri, la oportunitățile de inițiere/ dezvoltare a afacerilor precum și la legislația relevantă.

In scopul îmbunătățirii competențelor și abilităților antreprenoriale, 800 de tineri vor participa la cursuri de formare antreprenorială – nivel de bază, iar 320 – la cursuri de nivel avansat, aceștia urmând a elabora planuri de afaceri complete, planuri dintre care 40 vor primi sprijin în vederea concretizării.

Prin creșterea potențialului antreprenorial al grupului țintă, proiectul contribuie la creșterea ocupabilității, competitivității și mobilității forței de muncă. Sprijinul acordat demarării activităților independente și ocupării pe cont propriu dezvoltă autonomia, flexibilitatea și spiritul de inițiativă ale tinerilor. De asemenea, susținerea dezvoltării afacerilor este generatoare de noi locuri de munca pentru tineri, contribuind la creșterea nivelului de ocupare la nivel național și la favorizarea creării unei piețe a muncii flexibilă și inclusivă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin