25.11.2013

Bacchus Bistro Chic - Atmosfera pariziana in Bacau

Ce-i drept, Bacaul este plin de restaurante dar mai putin de locuri speciale sau cu specific. Poti numara pe degete, locurile in care te simti intr-o atmosfera deosebita, desprinsa de banal.

Conceptul de "bistro" provine din Franta si este cel mai popular. Desi acolo nu reprezinta gama de varf, ci mai mult ceva popular, pentru noi este mai de lux. Luxul nu insemna neaparat abundenta sau scump. Pentru ca la Bacchus Bistro Chic din Bacau, preturile sunt normale, bunul gust este la el acasa, plus eleganta si rafinament. Dupa ce am vizitat de mai multe ori locatia, se simte "altceva". Personal, am considerat mereu ca este nevoie de inovatie si idei noi in localurile bacauane.

 De la bun inceput trebuie precizat punctul forte al bucatariei, care este cu specific traditional frantuzesc. Echipa a fost formata de un bucatar francez, iar bucatarii sunt printre cei mai priceputi.


Platourile de branzeturi au devenit si la noi din ce in ce mai populare. Felurile principale sunt insotite de garnituri iar antreurile de casa sunt delicioase. Asta nu insemna ca lipsesc preparatele internationale, iar pentru ca investitorii francezi au degustat din preparatele traditionale, s-au indragostit de ciorbele noastre si au decis sa nu sufere si pofticiosii nostri de mancare romanesca, incluzand in meniu, ciorba zilei.



Deserturile si vinurile au reprezentat mereu atuuri intr-un local. Cartea de vinuri cu peste 50 de soiuri iti da posibilitatea sa asortezi cu finete mancarurile alese, iar la final deserturile precum Spuma cu ciocolata, Crepes Suzette flamabate cu Grand Marnier, Profiterol cu inghetata, Creme Brulee, Tarta Pariziena si cu cea cu mere te vor  indulci de tot.

Locatia se poate lauda cu doua spatii diferite. Cel de la etaj, tip open-space poate gazdui si evenimente private. Iar cel de la parter, cu separeuri iti ofera intimitatea necesara. Inca doua separeuri unul alb si unul negru, te fac sa nu mai pleci. Deci cum spuneam, bunul gust si rafinamentul sunt  la ele acasa.





Din pacate, la unele restaurante, calitatea ingredientelor lasa de dorit. Am vazut cum firmele de distributie aduc in bucatarii tot felul de chimicale, inlocuitori de alimente, prafuri de ou si altele. Lasand reclama la o parte e important sa mananci sanatos si proaspat, lucru ce se intampla in bucataria localului.







A, era sa uit. La vara, terasa va asteapta cu o atmosfera deosebita si plina de surprize.

Pentru a va convinge vizitati bistro-ul pe Str Mihai Kogalniceanu, nr 12. Langa Parcul Trandafirilor, fosta pizzerie La Michelle.  Rezervari la nr de tel 0334. 422. 029.

Pagina de Facebook << click


Un comentariu:

LinkWithin