31.08.2021

Asociația pentru Educație și Formare introduce teatrul ca metodă didactică în școlile băcăuane prin proiectul Erasmus plus ACT

În intervalul 24 – 26 august 2021 a avut loc prima întâlnire transnațională „Act Communicate Transcend“ - 20201-1-HR01-KA227-SCH094792 – centrat pe valorificarea resurselor pe care teatrul le oferă pentru învățarea limbii engleze.

Aceasta a fost organizată de Maksima Adult Education, în Split, Croația, au participat membri ai echipelor de management ale asociațiilor din cele șase țări partenere: Bulgaria, Turcia, România, Italia, Anglia, Croația. Asociația pentru Educație și Formare al cărei președinte este prof. dr. Mihaela Cojocaru, totodată și coordonator al proiectului pentru România, a fost reprezentată de Ștefania-Georgiana Tărâță și Oana-Andreea Bărbuț.


Cele trei zile de întâlniri au adus în prim-plan aspecte organizatorice esențiale pentru bunul mers al proiectului. Astfel, coordonatoarea proiectului, Ana Mladina Puljack, trainer în cadrul Maksima, a inclus în program secvențe necesare unei colaborări rodnice. 

În prima zi, participanții și-au prezentat instutitutiile din care fac parte, s-a votat un logo reprezentativ pentru proiect din propunerile țărilor partenere și s-a discutat planul de comunicare.



 Următoarea zi a fost una tehnică, realizându-se dezbateri pe tema managementului proiectului și a instrumentelor de implementare, s-au discutat responsabilitățile fiecărui partener, s-a prezentat planul de diseminare de către partenerul din Italia. După-amiaza a fost un moment oportun pentru un joc de echipă care a condus la coeziunea membrilor, la o mai bună cunoaștere a acestora și o punere în practică a instrumentelor drama, participanții intrând în rolul curtenilor din vremea lui Diocletian, gata să descopere secretele orașului și exersându-și limba engleză – de altfel, utilizarea instrumentelor teatrului pentru învățarea limbii engleze fiind scopul central al proiectului. 

În ultima zi, echipa de la Universitatea Necmettin Erbakan a făcut trecerea spre partea teoretică a posibilităților pe care teatrul le oferă pentru învățarea limbii engleze, susținând un worksop despre acestea și despre variantele de evaluare după aplicarea lor. 

În final, s-au oferit certificatele de participare și s-au stabilit coordonatele următoarelor reuniuni de proiect.

Acestă primă întâlnire față a față a fost un bun prilej de a transmite entuziasmul referitor la nevoia utilizării în școli a instrumentelor de învățare non-formala oferite de acest proiect, la elementele de noutate, energia unor oameni implicați, lăsând în sufletele tuturor bucuria de a da un start bun celor doi ani de activități de învățare. Totul a fost posibil datorită programului Erasmus+, a coordonatorilor implicați în proiect și a organizatorilor din țara gazdă. 

Proiectul va continua cu primul curs de formare, care va avea loc la Zagreb, in perioada, 10-15 octombrıe 2021, la care vor partıcipa doı profesori de lımba engleza sı un membru dın echıpa de management a Asocıatıeı pentru Educatıe sı FormareASEF Bacau.

Prof. Dr. Oana Andreea Barbut- responsabıl dısemınare

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicaţie reflectă numai punctul de vedere al autorului. 

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu este responsabila pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin