12.01.2016

Ipocrizia lucrărilor din pușcării și falsa problemă

Ultima problema a românilor a rămas ce scriu deținuții din pușcării. In primul rând, nu toți puscăriașii scriu. De exemplu, la Vaslui, s-a scris pentru prima oară o carte anul trecut.

O carte reduce pedeapsa cu o lună de zile. Deci dacă execută câțiva ani de zile, nu e mare scofălă o lună. Plus că aceasta nu este singura metodă unde, deținuții sunt eliberați mai devreme. Până și pentru bună purtare ți se reduce pedeapsa mai mult.

Plus că dacă deținutul iși dedică timpul unor activități de cercetare, creație, citire, scriere, este un lucru rău?

Să fie clar, cei care au scris cărți sunt „șmecherii„. Si cei care au scris, majoritatea nu sunt oameni proști. Că nu sunt intelectuali, academicieni e altceva, dar sunt oameni care au avut pe mână miliarde de lei, euro și dolari, sute de angajați, imperii, trusturi de presă, firme si multe altele. Deci nu sunt proști.

Dacă aș auzi că infractori precum violatori, tâlhari, criminali, pedofili, etc. au ieșit mai devreme pentru acest aspect, da, aș fi revoltat, doar că majoriatatea sunt analfabeți sau, pe surse sigure nu li se permite să scrie.

Nu oricine scrie o carte. Iar daca a ieșit Becali mai deveme cu 3 luni, ar trebui sa fie ultima problema a românilor. Ca nu e nici pericol social si a ajutat mii de români, poate mai mult decât au reușit unele instituții.

Da, dacă vreun profesor a scris cărțile în locul lor, sau s-a plagiat ceva, sau falsificat ceva, să fie trași la răspundere.
Așă că dragi telespectatori si internauți, sa ne concentrăm pe adevăratele probleme ale României, că prea ne uităm la subiecte goale și ni se abate atenția eronat.

Și mai este ipocrizia că această lege nu este emisă de ieri. Nu a deranjat pe nimeni până acum. De ce nu s-a tras un semnal de alarmă atunci? A, nu credea nimeni că se vor scrie cărți și se vor folosi de lege. La ce ați emis-o?

Din 2007 si pana in 2010 a fost cate o lucrare pe an, în 2011 sunt trei lucrari, în 2012 sase, în 2013 sunt 11 lucrari, în 2014 sunt 69 si in 2015 se atinge un varf - 331 de lucrari stiintifice. Aha, deci doar la cantitate reacționăm! Dar în 2012 de ce nu a fost scandal pentru cele șase lucrări. Alea si cele din restul anilor nu tot lucrări sunt?! 

Multe instituții de învătământ au intrat în panică la reacția si amploarea știrii.

Dacă  vorbim de Bacău, singura reacție a fost din partea Univ. ''Vasile Alecsandri„ care menționează  următoarele: - cadrele didactice au realizat activitățile respective în nume personal, fără a fi vorba  despre o abordare instituțională; - universitatea nu a avut niciun contract/ angajament privind coordonarea/ recenzia/ verificarea/ recomandarea acestor lucrări; - toți colegii menționați au declarat că nu au obținut niciun fel de foloase de pe urma acestor lucrări, acțiunile lor fiind doar de natură tehnică și profesională.

 Conform punctelor de vedere ale colegilor menționați în informațiile apărute în mass-media, clarificăm următoarele aspecte: 

- Prof. univ. dr. Turcu Ovidiu-Leonard a fost coordonatorul lucrării respective (o broșură de 54 de pagini, destinată lucrărilor de seminar). Din colectivul redacțional al acesteia a făcut parte și doamna ec. Negoiță Carmen-Mihaela (colectivul este format din 4 coautori); 

- Prof. univ. dr. ing. Ghenadi Adrian-Stelian a acordat doar o recomandare domnului Iacobov Corneliu, din care reiese că autorul are capacitatea de a elabora o lucrare în domeniul său de expertiză;

 - Prof. univ. dr. Rață Gloria a realizat numai recenzia lucrării elaborate de doamna Ciubotariu Gabriela; 

- Prof. univ. dr. Nechita Elena a acordat doar consultanță tehnică pe durata elaborăriiț respectivelor lucrări.

Bine că nu a scris nimeni până acum o carte de colorat. 

Un comentariu:

  1. Romanul numai grija altuia are. Sa scrie frate decat sa stea degeaba.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin