04.11.2015

Nume ale jazz-ului mondial, la Bacău Jazz Festival 2015 (6 – 8 noiembrie 2015)

La început de noiembrie Bacăul va fi gazda primei ediţii a evenimentului Bacău Jazz Festival, o ediţie pilot care dore te să deschidă apetitul publicului pentru acest gen de manifestare. Încă de la debut, festivalul va reuni în programul celor trei zile de eveniment (6 – 8 noiembrie 2015) artiti din ș cinci țări participante.

Capetele de afiș ale festivalui sunt renumitul saxofonist  Kenny Garrett, care va fi prezent în concert în fața publicului băcăuan într-o formulă de quintet, alături de muzicienii Vernell Brown – pian, Corcoran Holt - bass, Marcus Baylor - tobe, Rudy Bird – percuție, și Al DiMeola, ce va sus ine un concert extraordinar, într-o formulă de trio, alături de Peter Kaszas (tobe, percuție) și chitaristul Peo Alfonsi. Lor li se vor alătura muzicieni extraordinari din țară și din străinatate în proiecte precum: EBQ – un proiect muzical româno - american coordonat de către renumitul trompetist român Emil Bîzgă.

SAREA PAMÂNTULUI – un proiect muzical România – Republica Moldova coordonat de Cezar și Anatol Căzănoi SORIN ZLAT TRIO - un proiect muzical aparținând extraordinarului pianist băcăuan Sorin Zlat și derulat cu participarea extraordinară a muzicienilor Răzvan Cojanu - contrabas și Laurențiu Zmău - tobe. Invitat special - saxofonistul Sorin Zlat SR. Festivalul va fi completat de o sectiune de Jazz-poetry, o expoziție de fotografie dedicată jazz-ului, a artistului Marius Michel Mihalache, proiecții de filme, jam session.

Anca Sigartău, manager al Teatrului Municipal ”Bacovia”, inițiatoarea proiectului Bacău Jazz Festival: “Sunt bucuroasă că Bacăul găzduiește un astfel de eveniment, el face parte din strategia noastră culturală și se înscrie în rândul manifestărilor artistice prin care Bacăul își propune să devină un punct focal de cultură și turism cultural pentru întreaga regiune. Teatrul și implicit echipa pe care o coordonez sunt inițiatorii acestui eveniment, dar el este un eveniment al comunității. Noi ne dorim doar să deschidem un drum, după care ne dorim ca structurile ONG active în domeniul cultural să preia evenimentul și să îl ducă mai departe. Sper din toată inima ca publicul băcăuan care a umplut sălile la Festivalul Theaterstock să fie încântat de eveniment, să ne fie din nou alături și să ne bucurăm împreună de un act de cultură extraordinar. Am încercat și cred eu am reușit ca la această ediție să aducem nume mari ale jazz-ului mondial, din stiluri de jazz cât mai diferite, încercând să prezentăm toate fațetele acestui gen muzical. Nu ne-am focusat pe concerte de nișă, am încercat abordarea unui jazz ascultabil si plăcut publicului larg. Line-up-ul a fost gândit având permanent în minte valoarea artistică și satisfacția publicului. Așadar un regal de jazz la care așteptăm publicul băcăuan în număr cât mai mare”.

Spectacolele vor avea loc la Teatrul de Vara ”Radu Beligan” și la Teatrul Municipal “Bacovia”, începând cu ora 19.00. Biletele au preţuri cuprinse între 15 și 75 de lei și pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului Municipal Bacovia.

 Bacau Jazz Festival 2015 - PROGRAM

Vineri 6 noiembrie, Teatrul de Vară ”Radu Beligan”:Ora 19.00 - Sorin Zlat Trio, un proiect muzical aparținând extraordinarului pianist băcăuan Sorin Zlat. Cu participarea extraordinară a muzicienilor Răzvan Cojanu - contrabas și Laurențiu Zmău - tobe. Special guest - saxofonistul Sorin Zlat SR Ora 21.00 - Kenny Garrett Quintet, în PREMIERĂ în Bacău. Cu participarea muzicienilor Kenny Garrett, Corcoran Holt, Vernell Brown, Marcus Baylor, Rudy Bird

Sâmbătă, 7 noiembrie, Teatrul de Vară ”Radu Beligan”:Ora 19.00 – EBQ – un proiect muzical româno - american coordonat de renumitul trompetist român Emil Bîzgă. Ora 21.00 - Al Di Meola Trio, cel mai mare chitarist de jazz, vine în premieră în Bacău, alături de muzicienii Peo Alfonsi și Peter Kaszasș

Duminică, 8 noiembrie, Teatrul Municipal “Bacovia”:Ora 19.00 - Sarea pământului – un proiect muzical România – Republica Moldova, coordonat de Cezar și Anatol Căzănoi.

Organizatori: Teatrul Municipal ”Bacovia”, Primăria municipiului Bacău

Mai multe informații, pe pagina de facebook a evenimentuluiț : Bacau Jazz Festival. 6 – 8 noiembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin