04.05.2015

S-a reziliat contractul pentru Strada Milcov

Primăria municipiului Bacău a reziliat, în data de 23 aprilie 2015, contractul încheiat cu SC IMROM SA, având ca obiect ”Reabilitaea infrastructurii urbane zona I.L.Caragiale – Milcov”, ca urmare a nerespectării de către constructor a prevederilor din caietul de sarcini, mai exact a parametrilor tehnici ai conductei de apă.

Totodată, Primăria municipiului Bacău a înștiințat ADR Nord Est cu privire la motivele care au stat la baza rezilierii acestui contract, iar organismul finanțator - ADR Nord Est - a prelungit contractul de finanțare cu șapte luni, până la sfârșitul lunii noiembrie.

Nu putem să tolerăm asemenea abateri, pe banii publici, pe domeniul public. Rezilierea contractului a fost singura soluție. Pentru conducta montată care a nu a respectat parametrii tehnici, Primăria nu a plătit niciun leu. Important este că și ADR Nord Est a constatat că vina nu aparține Primăriei și a prelungit perioada de finanțare, astfel încât această lucrare va fi realizată, așa cum era prevăzut inițial, din fonduri europene. Le atrag foarte serios atenția celor care participă la licitații să citească bine cerințele impuse prin caietele de sarcini”, a declarat Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

Primăria municipiului Bacău va scoate la licitație, în cursul acestei luni, restul lucrărilor rămase de executat, circa 40%, lucrări care vor fi finalizate integral până în luna noiembrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin