19.02.2015

Cum ar putea arata centrul Bacaului

Asa cum v-am promis in articolul cu sedinta de consiliu local, am revenit cu planurile de modernizare ale orasului Bacau. Am fost astazi si am stat la discutii cu Arhitectul Constantin Amâiei, directorul firmei Vanel Exim, proiectantul Catedralei Ortodoxe din Bacau, Catedralei Mantuirii Neamului din capitala si a altor proiecte grandioase.

Mi-a povestit ca ideea este una intens dezbatuta si impreuna cu arhitectul Doru Anghel, la o masa rotunda si cu Doru Simovici, presedintele Camerei de Comert Bacau, au reusit sa ajunga la acest proiect.  Doreste sa se stie ca este doar propus si vrea consultare publica. Pot veni si altii cu idei si proiecte, ca mai apoi, bacauanii sa voteze.

Cateva caractersitici importante ar fi inchiderea Strazii Mihai Viteazu (fosta Strada Mare), zona comerciala a Bacaului, mutarea traficului rutier la cota -1, in zona statuii, amenajarea unei zone pietonale ce ar lega parcurile Trandafirilor cu Catedralei.


 Hotelul Moldova, trebuie cumparat si transformat in sediul Primariei. Ca in orice oras normal la cap, in centrul civic se afla primaria, locasurile de cult, o zona mare pietonala si parcuri.

Str Mihai Viteazu ar lega Catedrala Ortodoxa de cea Catolica si ar deveni ca un filon laic pe zona comerciala a orasului. Mai exista numeroase posibilitati arhitecturale dar macar sa se inceapa ceva.


Ca si costuri ele se estimeaza la 5-6 milioane de euro. 3,3 miloane ar costa partea subterana si 2 mil partea de sus a investitiei. Shitele arata frumos, iar Bacaul merita ceva mai bun.



Prin subteran s-ar crea 360 de noi locuri de parcare si 320 la suprafata, in total de aproximativ 700 de locuri de parcare.




10 comentarii:

  1. Nu vreau sa fiu carcotas, dar de 10 ani se promit atatea proiecte ( Insula, Stadion, etc ) si nu s-a realizat nimic. Oamenii aia denseneaza frumos,chiar arata bine, dar din pacate probabil nu va fi niciodata realitate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar oare oamenii aia care desenează cam pe ce bani o fac? Sau mai bine zis din banii cui o fac?

      Ștergere
  2. Orasul Bacau in anul 2100 :)...foarte buna ideea. E posibil acest lucru, dar n-ai cu cine...Nici un spital nu se poate termina. Zilele trecute am dat de un articol cu titlul ''“Romania, te iubesc”: Bacau, judetul in care coruptia se intinde de la catedrala pana la aeroport. "''

    RăspundețiȘtergere
  3. Din cate stiu eu, hotelul moldova e deja cumparat si urmeaza sa se transforme intr-un bloc de locuinte

    RăspundețiȘtergere
  4. Se incepe acest proiect... Intrebarea e: cand va fi finalizat? Daca fac la fel cum au facut cu strada Milcov... Degeaba

    RăspundețiȘtergere
  5. In 5 ani abia s-a reusit sa se faca un pasaj pe sub calea ferata ingust. Aici e o lucrare ampla in care eu nu cred!

    RăspundețiȘtergere
  6. Prea multi bani pentru mult beton. Poti inchide centrul traficului rutier ( cum se intampla si in alte mari orase ale lumii) in zilele de sambata si duminica, iar banii pot fi folositi pentru ceva cu adevarat util (exemplu- o noua centura).

    RăspundețiȘtergere
  7. Ar fi frumos! Mai degraba lumea trebuie schimbata pe aici, sunt toti inchisi la minte, nu au viziune.

    RăspundețiȘtergere
  8. Voi il asteptati sa vina pe Mos Craciun, cel adevarat? Voi nu ati aflat ca nu exista?
    Frumoase planuri se fac la betie! Pacat ca mai sunt oameni care pleaca urechea la ideile voastre desarte, rostite doar din perspectiva unei vaci de muls. Cei ce au asemenea viziuni, sigur nu cunosc tehnica trasului pe nas? Mare mirare...

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce treaba are Simovici in toata chestia asta? Vrea la primarie cumva? Go back, vis urat!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin