29.05.2013

Vizita de lucru a Ambasadei Belarus in Bacau

Marti, 28 mai 2013, a avut loc la sediul Camerei de Comert si Industrie a Judetului Bacau o intalnire de lucru intre Domnul Valery MROCHEK, Consilierul Economic al Ambasadei Belarus in Romania, Domnul Doru SIMOVICI, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bacau, societatile comerciale din diverse domenii de activitate din judetul Bacau si Minsk Tractor Works reprezentata de firma
ESTAGROTEH SRL Teleorman.

Intalnirea a debutat cu mesajul de bun venit adresat de Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bacau, asigurand-l pe distinsul oaspete de intreaga disponibilitate de a colabora in scopul dezvoltarii relatiilor comerciale dintre cele doua state, si in special dintre Judetul Bacau si Republica Belarus.

In acest sens, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bacau a prezentat o scurta radiografie a judetului, din punctul de vedere al resurselor si potentialului economic, cu precadere asupra datelor despre economia judetului, distributia sectoarelor de activitate, principalii indicatori economici inregistrati de societatile din judet, valoarea exporturilor, importurilor si a investitiilor straine directe, cat si valoarea schimburilor comerciale dintre Judetul Bacau si Belarus.

Pentru exemplificarea serviciilor oferite de catre Camera de Comert si Industrie Bacau, a fost prezentat noul site www.ccibc.ro ca fiind un important portal de afaceri si un instrument de lucru pentru mediul de afaceri.

Dl. Consilier Economic a multumit Camerei de Comert si Industrie Bacau pentru primirea calduroasa, mentionand ca este interesat de cunoasterea mediului de afaceri bacauan si isi doreste sa primeasca mai multe detalii despre firmele bacauane care fac export-import cu firmele belaruse.

In acest context, Dl. Consilier Economic a pregatit o prezentare a tarii Belarus, in care au fost incluse date despre situatia economica a tarii, comertul exterior si comertul dintre Belarus si Romania. De asemenea, a fost vizionat si un scurt filmulet despre „O zi din Belarus”, in care au fost prezentate peisajele tari, dar si zonele industriale.

Intalnirea a continuat cu prezentarea firmei Estagroteh, care este una dintre primele firme importatoare de tractoare din Belarus, fiind, de asemenea, si dealer autorizat. Firma a incheiat contracte de reprezentare pe teritoriul Romaniei cu producatori de tractoare, combine si utilaje agricole din Republica Belarus, Polonia, Bulgaria, Federatia Rusa si Turcia.

In continuarea intrevederii, cei 7 agenti economici prezenti au fost invitati sa se prezinte, predandu-i Dl Consilier materialele pregatite.

Firmele prezente la intalnire au fost: AGRICONSTRUCT SRL Bacau, ARAKIS PRODCOM SRL Bacau, BARLETA SRL Bacau, BOFIPACK ROMANIA SRL Bacau, GRAFIT INVEST SRL Bacau, STATIUNEA DE CERCETARE SI DEZVOLTARE PENTRU LEGUMINOASE Bacau si WORLD MACHINERY WORKS SRL Bacau.

Pentru sprijinirea dezvoltarii relatiei comerciale dintre judetul Bacau si Belarus, Camera de Comert si Industrie Bacau a propus realizarea unui schimb permanent de informatii despre profilul de tara, sistemul legislativ si fiscal, oportunitati de afaceri – cereri, oferte, francize, licitatii, solicitari de joint-venture, parteneriate de afaceri, evenimente de afaceri, organizarea in parteneriat de misiuni economice, conferinte, congrese, forumuri.

La finalul intalnirii, Consilierul Economic al Ambasadei Belarus in Romania, Domnul Valery MROCHEK, a consemnat vizita in Cartea de Onoare a Camerei de Comert si Industrie Bacau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin