15.01.2013

Asociaţia Lumina - “Dezvoltare prin Atelierul de Teatru”

 “Dezvoltare prin Atelierul de Teatru” este un proiect de terapie prin artă ce sa va desfăşura de două ori pe săptămână, în perioada ianuarie-octombrie 2013 la Asociaţia Lumina - Hospice Casa Albert în Luncani şi este derulat în parteneriat cu Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor al Fundaţiei pentru Comunitate. Scopul proiectului „Dezvoltare prin Atelierul de Teatru” îl reprezintă dezvoltarea abilităţilor sociale şi
emoţionale pentru 18 copiii diagnosticaţi cu o boală incurabilă, cu vârsta între 5 şi 16 ani, din judeţul Bacău, prin intermediul terapiei prin artă.

„Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor vine să completeze şi să susţină eforturile noastre de a ameliora starea de sănătate a copiilor care duc, zi de zi, o luptă inegală cu bolile care le limitează vieţile. Pe parcursul proiectului copiii vor beneficia de terapie prin teatru, muzică şi pictură colectivă.  

"Pentru noi este prima colaborare cu Fundaţia pentru Comunitate şi sperăm ca rezultatele să convingă astfel încât să putem îmbunătăţi calitatea vieţii câtor mai mulţi copii.”, ne-a declarat Mihaela Dumitrache, Director Executiv Asociaţia Lumina-Hospice Casa Albert.

Valoarea totală a proiectului este de 62.959,08 lei din care 20.000 lei finanţare prin programul MOL pentru Sănătatea Copiilor al Fundaţiei pentru Comunitate.

 Asociaţia Lumina a fost fondată în 1999 de către fundația Cry in the Dark - Marea Britanie și este o organizație creștină de caritate a cărei misiune este de a ajuta pe cei în nevoie indiferent de etnie, sex, apartenență religioasa etc.şi îşi desfăşoară activitatea în douăl ocaţii: Hospice Casa Albert, localizat în Sat Luncani, Com. Mărgineni, Jud.Bacău, a debutat în anul 2006,având ca viziune îmbunătățirea considerabilă a calității vieții copiilor și tinerilor adulți cu speranță limitată de viață. Centru rezidential “Casa Lumina”, înseamnă “acasă”pentru 22 de tineri cu nevoi speciale, localizat înComănești.Acest proiect a debutat în 1999 și viziunea sa a fost și rămâne, să facă o diferență în viața acestor tineri prin oferirea de suport medical, social, psihologic, emoţional şi spiritual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin