07.08.2012

Proiect pentru Bacaul istoric

Proiectul  „Sustenabilitate printr-un management integrat al patrimoniului cultural – SUSCULT”, finanţat prin Programul de Cooperare Transnaţională Sud-Estul Europei şi implementat de Agenţia de Dezvoltare Locală – Bacău a demarat in forta.

La acest eveniment au participat: Carmen Cioltan, directorul Cancelariei Prefectului şi consilierul Sorin Ailenei din partea Instituţiei Prefectului – judeţul Bacău, domnul arhitect Alexandru Geliman din partea Primăriei Municipiului Bacău, P.C. pr. protopop Constantin Tomozei, din partea Protopopiatului Bacău-Nord, doamna
muzeograf Feodosia Rotaru din partea Complexului Muzeal „Ioan Antonescu” - Bacău, domnul lect. dr. Alin Popa din partea Universităţii „Vasile Alecsandri” – Bacău şi domnul Victor Munteanu, consilier la Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Naţional Cultural Bacău.

Agenda întâlnirii a avut ca punct central prezentarea planului de management şi a listei cu obiective turistice care urmează să fie cuprinse în cadrul acestui plan, pe marginea cărora invitaţii au emis opinii. Amfitrionul evenimentului a fost Liviu Scarlat, directorul Agenţiei de Dezvoltare Locală, care a apreciat că „şedinţa a fost una importantă în economia proiectului, întrucât astăzi s-au stabilit concluzii clare cu privire la lista de obiective ce urmează să constituie punctul de plecare pentru planul de management pe care urmează să-l implementăm. În acest sens, vom derula, în continuare, ateliere la care să participe reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în realizarea proiectului, pe care îi aşteptăm şi cu sugestii”.

La rândul ei, Carmen Cioltan, directorul Cancelariei Prefectului, a apreciat drept pozitivă o astfel de întreprindere: „Instituţia Prefectului salută astfel de iniţiative care îşi propun să-i redea Bacăului, municipiul reşedinţă al judeţului nostru, un loc bine conturat pe harta turistică a României. Acest proiect răspunde unei necesităţi actuale ca municipiul Bacău, după recunoaşterea economică şi estetică, să beneficieze şi de o recunoaştere pe plan cultural. În urma dezbaterilor, s-a ajuns la concluzia că managementul SUSCULT va putea constitui o bază pentru alte proiecte viitoare, un lucru extrem de pozitiv pentru dezvoltarea ulterioară a Bacăului”.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin