04.04.2012

Lecţie de iubire cu Violeta Savu

Proiectul „Săptămâna altfel” oferă elevilor de la Colegiul Tehnic „Letea” oportunitatea unei întâlniri interesante cu unul dintre oamenii de cultură dragi şi importanţi urbei băcăuane: scriitoarea Violeta Savu, care anul acesta şi-a lansat cel de-al treilea volum intitulat „De departe, el mă vedea frumoasă”. Această întâlnire are loc joi, 5 aprilie 2012 la orele 11 în incinta liceului şi a fost organizată de doamna profesoară
Nicoleta Florean.

Cu acest prilej, elevii de la Colegiul Tehnic „Letea” vor lectura din volumul amintit şi vor putea să afle despre mecanismul de creaţie şi despre importanţa lecturii în „şlefuirea” emoţională a fiecăruia dintre noi.
Poetesa Violeta Savu este autoarea volumelor de versuri Refugii în liric (2004), Atocmiri (2006) şi Din depãrtare el mã vedea frumoasã (Bucureşti, Tracus Arte, 2011). Din 2007 este redactor la revista „Ateneu” unde publicã recenzii şi comentarii mai ales la cãrţi de poezie, dar şi cronici plastice despre expoziţii de artã contemporanã.

Violeta Savu este absolventă a Colegiului „Gheorghe Vrânceanu” şi a Facultăţii de Matematică din cadrul Universităţii „Vasile Alecsandri” Bacău şi, aparent paradoxal, a intrat în lumea artelor. Dar esenţa ei era deja plămădită din poezie. Cum se poate produce acest miracol vor putea afla elevii Colegiului Tehnic „Letea” dintr- o altfel de lecţie de literatură (contemporană).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin