09.06.2011

Gala - Mesajul Meu Antidrog

Vineri, 10 iunie 2011, începând cu orele 13.00, la Teatrul Municipal Bacău va avea loc Gala
Mesajul Meu Antidrog. Mesajul transmis în acest an de coordonatorii concursului național ”Mesajul meu antidrog” - ajuns, iată la a VIII-a ediție, este: Colorează-ți viața fără droguri! Premiile acordate anul acesta la faza judeteana sunt oferite de Directia Judeteana de Sport si Tineret Bacau, Consiliul Local Bacău, Centrul Europe Direct Bacau, Biblioteca judeteana ”C. Sturdza” Bacau, Trustrul de Presa Desteptarea, Asociatia
”Inimi Deschise”. De asemenea, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bacau si Grafit Invest vor oferi distinctii si diplome castigatorilor. Este foarte important de precizat, faptul ca toti castigatorii locurilor I, la nivel judetean primesc o tabara gratuita la Valea Budului, oferita de Directia Judeteana de Sport si Tineret Bacau (DJST), in perioada 11-12 iunie 2011.

Ce poate fi mai frumos... din perspectiva noastră a adulților. Ceva provocator... spun tinerii, adolescenții, cei ce constituie grupul țintă al acestui proiect desfășurat sub formă de concurs.
Perspectiva tinerilor asupra acestui fenomen este alta. Ei văd lucrurile prin ochii de adolescent: rebel, nonconformist, neîncrezător, neînțeles sau activ, implicat, atașat, creativ. Poate vă întrebați...
De ce ar mai fi nevoie din nou de un astfel de proiect? Simplu... Să ne uităm în jur... Informaţiile vin de peste tot, dar mai ales în rândul tinerilor - informaţiile cele mai preţioase vin de la prieteni, gaşcă, net. Pe lângă orele de informare desfăşurate în majoritatea şcolilor înscrise în concurs, elevii au avut libertatea de căuta căuta pe site-uri informaţii oficiale, statistici (creţie pagină web) şi de a-şi pune în valoare creativitatea (trăiri, idei, poveşti de viaţă trăite sau auzite de ei - proiecte de petrecere a timpului liber, slogan, scenarii, imagini surprinse - arte vizuale) de obiectivul camerei - poze sau de obiectivul camerei de filmat - film, spot sau pur şi simlu, au avut un cadru în care să-şi demonstreze performanţele atletice (sport). Practic acest concurs presupune o alternativă la consumul de alcool, tutun şi droguri - prin ocuparea timpului liber cu ceva util, plăcut (paleta largă de acţiuni/secţiuni) - pe măsura talentului şi cerinţelor fiecărui participant.

La cele 10 secţiuni ale concursului, în acest an au participat peste 800 de elevi din liceele şi şcolile generale din judeţ. Secţiunile au fost:
1. Pagină web (liceu)
2. Film de scurt metraj pe tema noilor substanţe cu proprietăţi psihoactive (liceu)
3. Fotografie digitală pe tema noilor substanţe cu proprietăţi psihoactive (liceu)
4. Spot pe tema noilor substanţe cu proprietăţi psihoactive (liceu)
5. Sloganuri pentru campanii antidrog (gimnaziu)
6. Sloganuri pentru campanii antidrog (liceu)
7. Pictură - desen (gimnaziu)
8. Proiecte de petrecere a timpului liber ca alternativă la consumul de droguri (gimnaziu)
9. Proiecte de petrecere a timpului liber ca alternativă la consumul de droguri (liceu)
10. Sport (gimnaziu) - Secţiune organizată doar la nivel local.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin