10.05.2011

Elevii protesteaza impotriva drogurilor (E bine?)

Aproximativ 2000 de elevi au format o grupare mobila prin centrul Bacaului,  luni, 9 mai 2011, la actiunea organizata de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Bacau..

Sustinuti de Fundatia de Sprijin Comunitar si  Consiliul Judetean al Elevilor Bacau, marsul intitulat “Eveniment miscare – Renunta la etnobotanice”, a pornit din Parcul Catedralei la ora 12:00 si s-a mers  pe traseul Luceafarul – Hotel Decebal – Prefectura – Primarie – Parcul Cancicov.

Apreciez foarte mult genul acesta de actiuni si ii stimez pe oamenii din spatele acestor evenimente mai ales ca pe majoritatea ii cunosc personal. Cu siguranta rolul acestor manifestari este unul pozitiv si social, numai ca am o mica framantare interioara si anume, cat sunt de bine sloganurile, gen "Spune Nu drogurilor." sau campaniile anti drog ? Plec de la ideea ca daca doresc sa fac lumina undeva, nu spun : Spune Nu intunericului, ci mai degraba aprind becul. Pare destul de riscanta aceasta publicitate negativa, deorece tot un fel de promovare se numeste.

Spun toate acestea, deoarece pe trasul pe care l-au strabatut participantii, m-am inatalnit cu diversi oameni, de aceiasi parere. Nimeni cu credea in aceasta metoda, lucru care mi-a pus semne de intrebare.....

Toate aceste vin si pe un fond legislativ stricat, unde cei care ne conduc permit toate aceste rele, iar noi, cei mici, strigam dupa ajutor, catre niste surzi de la putere.

Oricum, felictari organizatorilor! In continuare cateva materiale multi-media:



 Video:

Un comentariu:

  1. Ai dreptate! Ca sa faci lumina aprinzi becul! Dar poate ar fi bine sa privim lucrurile si din alta perspectiva. Suntem constienti de faptul ca, indiferent cat de multi sau putini ar fi venit ieri, asta NU inseamna ca cineva nu va mai consuma etnobotanice, sau gata! de maine nu mai avem magazine, consumatori, probleme etc. Dar numai faptul ca de exemplu tu, te-ai intalnit cu persoane care si-au pus intrebari:), asta inseamna ca e o reusita. Ieri, ca si azi si in toata SNV, se realizeaza activitati care se fac pe parcursul intregului an. Sunt chiar putini ziaristi si oameni interesati de cum se desfasoara campanii de prevenire, cum se construieste o astfel de campanie, de unde se porneste, unde se doreste sa se ajunga, ce resurse sunt necesare si de unde le ai, samd. Eu cred ca ceea ce s-a intamplat ieri, a fost doar un semnal de alarma. Inca unul! Si cu cat mai multe, cu atat mai bine. Poate nu iti vine sa crezi, dar daca 2 oameni din intreaga adunare se gandesc de 2 ori inainte de a-si cumpara pliculetul de la Ateneu shop, Dake et company, inseamna ca e o reusita. Incet dar sigur, vom intelege ca a consuma droguri este un comportament individual cu efecte individuale, iar renuntarea la acest comportament "costa" mult individul financiar, personal, familial, moral.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin