05.02.2011

105 ani de viata

Moș Ilie Constandache trăiește în comuna Vultureni și a implint 105 ani.De anul trecut beneficiază de programul de îngrijire la domiciul, asistentă socială si asistentă medicală oferit de FSC. Ne spune ca a muncit in fiecare zi si s-a rugat la Dumnezeu pentru binecuvantarile Sale. Nu a facut rau si a mers in fiecare Duminica si sarbatoare la Sfanta Biserica.
S-a rugat pentru toti. Considera ca pentru tot ce a facut Dumnezeu la ajutat sa traiasca atatia ani, sa nu sufere si nici sa chinuie pe altii. Este plin de viata si dornic de a ne povesti intamplari din viata. Are multe de spus. Despre cele doua razboaie mondiale, foamete, comunism, viata
dupa perioada comunista, criza actuala etc Intr-un cuvant evolutia noastra ca popor din perspectiva d-lui CI. Ne spune ca a trecut cu usurinta toate acestea pentru ca a avut o familie frumoasa, o sotie si 6 copii. Au muncit, au suferit si s-au bucurat impreuna.

O singura fata a ramas in comuna, restul sunt la Braila. Isi aminteste cu drag de perioada cand a navigat alaturi de fratele sau care era Amiral de vas. A vizitat multe tari insa niciodata nu s-a gandit sa renunte la tara in care s-a nascut si la cetatenia data prin nastere. Este veteran de razboi si este mandru de asta. Ne spune ca a fost decorat de Ion Iliescu, Presedintele Roamniei, cand a implinit varsta de 100 de ani. Este glumet si vesel. Ne spune ca el inca nu este in varsta, ca ar trebui sa o vedem pe sora lui care are 106 ani. Locuieste la Braila. Nu a mai vazut-o de mult timp si i-ar face placere sa o revada.

Isi face mancare, praseste in gradina, culege roadele atat de pe camp cat si din copaci. Mandru ne spune ca si in acest an a reusit sa ingrijeasca gradina, iar anul trecut a cules agude. S-a urcat cu scara in copac pentru ca era pacat sa se risipeasca. A fost un om muncitor care a avut grija intreaga viata sa nu se risipeasca nimic. Ceea ce considera ca este in plus a dat la nevoiasi.

6 comentarii:

  1. o poveste de viata din care putem invata ceva

    RăspundețiȘtergere
  2. Ii doresc multa sanatate ,mi-as fi dorit sa am si eu 1 asemenea bunic de 105 ani.
    O imbratisare din toata inima.
    Si multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ptr anonim.
    Auzi nu inteleg pe altii care le doresc raul altor oameni.
    Cica la el cand moare,of doamne dc unii traiesc daca au mintea slaba.
    Eu imi doresc din toata inima ca in august cand ajung in romania sa pot sa ma intelne3sc cu acest frumos batran,sa ii ofer o imbratisare,si apoi 1 pachet cu ceva alimente.
    Chiar de sunt 1 strain ptr el,am o vb de la mine doar atit,insa de la dumnezeu mai multe.
    In sensul multa sanatate si toate cele bune.
    Sper ca comentariul meu sa gie publicat.
    Salutari din Roma-Italia.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravo Sergiu , ma mir ca mai sunt si oameni cu suflet , chiar daca ai sa duci sau nu ce ai spus tu mai sus, insa si cuvintele frumoase sunt bine venit " sa ma intelne3sc cu acest frumos batran " pacat de acel " 3 " care l-ai folosit in loc de " e " toate cele bune

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Mirel sau Mirela.
    Insa promit in luna August,o sa ajung in acel Sat,si o sa fac si poze,apoi o sa trimit persoanei care are acest blog,astfel o sa fiti convinsi.
    In ziua de azi se zice,a fi om e lucru mare.
    Si mai ales daca ajuti cu cat de putin,cat poti tu 1 om batran,dumnezeu te va rasplati inzecit.
    Nus cine stie ce credincios peste masura,sunt catolic,insa cum am fost educat de mic,daca pot sa ajut 1 om il ajut.
    Stiu ca pentru el voi fi 1 simplu strain,insa Dumnezeu ca cedea si ma va rasplati.
    O zi frumoasa la toti Bacauanii mei,1 imbratisare si multa fericire cu ocazia zilei de San Valentino,sau pe romaneste ZIUA INDRAGOSTITILOR sa fi ti iubiti CIAO

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin