01.07.2010

Crucea Rosie Bacau vine în sprijinul sinistratilor din Dorohoi

 În urma inundaţiilor din judeţul Botoşani, Crucea Roşie Română si Filiala Bacau vine în sprijinul celor 2.000 de victime afectate de dezastrul natural, cu materiale de primă necesitate şi alimente greu perisabile.

Din depozitul zonal al Crucii Rosii Bacau s-au dislocat articole de imbracaminte si igiena in valoare de
38000 lei.
Pachetele cu ajutoare vor fi oferite începând cu ora 13.00, la Podul Buhai din Dorohoi, judeţul Botoşani.
Miercuri, 30 iunie 2010, Crucea Roşie Română a lansat campania naţională „Apel pentru victimele inundaţiilor”. Persoanele care vor să contribuie cu bani, pot face donaţii online pe site-ul oficial al Crucii Roşii Române www.crucea-rosie.ro sau pot face donaţii în conturile special deschise de Crucea Roşie Română la BRD - Agenţia Piaţa Romană:

Cont lei RO36BRDE410SV51618614100
Cont Euro RO71BRDE410SV51618884100

Donaţii de alimente greu perisabile se pot face prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Roşii în toate magazinelor din reţelele: Carrefour, Real, şi Metro. Alimentele de bază sunt: mălai, făină, zahăr, orez, paste fainoase, conserve de carne, conserve de peşte, apă. Acestea vor fi distribuite de voluntarii Crucii Roşii în toate zonele afectate de inundaţii din ţară. Sumele colectate în cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru achiziţionarea de alimente, apă, pături, produse de igienă necesare persoanelor afectate de inundaţii şi asistarea acestora pe termen mediu.

Doamna Mihaela Geoană - Preşedintele Crucii Roşii Române, doamna Cristina Copos - voluntar de onoare, domnul Ioan Silviu Lefter – Directorul General al Crucii Rosii impreuna cu voluntarii Crucii Rosii Bacau si Botosani vor distribui produse alimentare (orez, paste fainoase, conserve de carne si pate de ficat, zahar, paine, biscuiti, ciocolata), pături, saci de dormit, îmbrăcăminte pentru copii si adulti, găleţi, produse pentru igiena (detergent , săpun) si apa.
De asemenea, din depozitul central pentru situaţii de urgenţă al Crucii Roşii, se vor pune la dispoziţia filialei Botoşani, motopompe pentru evacuarea apei având capacitatea de 900 l apa/minut.

Începând din 23 iunie a.c., când s-au înregistrat primele inundaţii, Crucea Roşie Română a intervenit cu ajutoare de primă necesitate în 13 localităţi şi a oferit sprijin pentru 1320 de familii. Din depozitele proprii de intervenţie pentru situaţii de urgenţă, a distribuit peste 12.000 de litri de apă, 4.000 kg de alimente neperisabile, pături, lenjerii, saci de dormit, produse de igienă şi alte produse de strictă necesitate.
În perioada următoare Crucea Rosie Romana, va continua sa ofere persoanelor afectate de inundaţii ajutoare de primă necesitate în funcţie de evaluările filialelor locale şi a solicitărilor venite din partea autorităţilor.
Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:
Babliuc Dan Marcel- director Crucea Rosie Bacau, 0740241093

Un comentariu:

LinkWithin