29.05.2010

Admiterea la liceu în Bacău pe 2010

Admiterea în învăţământul liceal de stat

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 16.05-04.06.2010, se desfăşoară în unităţile de învăţământ gimnaziale şedinţe de instruire cu părinţii şi elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere şi a planului de şcolarizare.
Elevii care promovează clasa a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de profesorii diriginţi, vor
completa în perioada 17 - 25 iunie 2010, inclusiv, fişele de înscriere în vederea repartizării computerizate. Aceeaşi operaţiune o vor face şi absolvenţii clasei a VIII-a din alte judeţe, dar în centrul special desemnat de ISJ.

Înscrierea în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, în care media generală obţinută la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a reprezintă 25%, media generală la evaluarea naţională din clasa a VIII-a reprezintă 25%, iar media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a reprezintă 50%. Excepţie fac liceele/clasele pentru care se susţin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se susţin probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă.
În judeţul Bacău, pentru clasa a IX-a, sunt 7 170 de locuri, dintre care 6 960 sunt locuri la zi, 60 la frecvenţă redusă, 150 la seral. Pentru învăţământul vocaţional, sunt 330 de locuri reprezentând 11 clase, cu profil sportive, muzică, arte vizuale, teologic, pedagogic.

Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a va avea loc vineri, 2 iulie 2010. În ziua imediat următoare (3 iulie), unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ din judeţ. În data de 5 iulie, fiecare unitate de învăţământ liceal va afişa lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate.

O a doua etapă a repartizării computerizate este programată în data de 12 iulie şi se adresează candidaţilor care au participat şi au rămas nerepartizaţi după prima etapă sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapă de admitere.
În intervalul 1-10 septembrie va avea loc o ultimă repartizare a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapele precedente, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

Informaţii suplimentare

Completarea opţiunilor în fişa de înscriere primită de la şcoală reprezintă cel mai important pas în vederea unei repartizări în acord cu aşteptările şi dorinţele fiecăruia. De aceea, trebuie să fie făcute opţiuni realiste. Personalul şcolii nu trebuie să influenţeze în niciun fel părinţii şi elevii în completarea opţiunilor, dar îi consiliază, prezentându-le toate informaţiile necesare, inclusiv riscurile completării unui număr insuficient de opţiuni sau ale alegerii unor opţiuni nerealiste.

Elevii şi părinţii acestora trebuie să ţină cont de următoarele lucruri:

1. Elevul, împreună cu dirigintele şi părinţii, trebuie să verifice corectitudinea datelor personale înscrise pe fişă: numele, media claselor V-VIII, media tezelor cu subiect unic şi media probelor de la Evaluarea naţională. Eventualele erori trebuie semnalate imediat conducerii şcolii si remediate.
2. Pe fişa care trebuie depusă, până cel târziu în data de 25 iunie, se completează apoi opţiunile, în ordinea intereselor, preferinţelor si aptitudinilor elevilor. Algoritmul de repartizare ordonează elevii după medii şi îi repartizează în această ordine pe baza opţiunilor exprimate. Fiind o admitere computerizată, media este cea care primează.
3. Pentru a spori şansele de reuşită, se recomandă completarea unui numar cât mai mare de opţiuni.
4. Completarea şi stabilirea ordinii opţiunilor se fac prin consultarea prioritară a informaţiilor privind numărul de locuri disponibile şi ultima medie de admitere din anii precedenţi.
5. După introducerea fişelor în baza naţională de date, corectitudinea datelor de pe fişa aflată în sistem trebuie verificată de fiecare elev la şcoala de provenienţă, prin compararea fişei originale cu fişa de control tiparită de aplicaţie.

Un comentariu:

  1. Acum se poate exersa completarea fiselor de inscriere pe pagina http://www.admitereliceu.ro/fisa-inscriere-liceu. Pe admitereliceu.ro sunt listate toate liceele din Romania, cu mediile de admitere din anii anteriori, informatii despre dotari etc.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin