15.03.2010

“Informația înseamnă putere! Fii puternic“ - Modulul II

În perioada 10 - 12 martie s-a desfăşurat în judeţul Bacău cel de-al doilea modul al programului de traininguri desfăşurat de Institutul European pentru Democrație Participativă – Qvorum în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel din România.


Astfel tinerilor liceeni din C.N. Vasile Alecsandri, C.N. Ferdinand I, C.N. Gheorghe Vrănceanu și C.N. Dimitrie Cantemir din Oneşti li s-au prezentat diferite aspecte importante cu privire la rolul și relațiile interinstituționale dintre Parlament, Președintele României şi Guvern, dar totodată şi cum funcţionează aceste instituţii şi ce atribuţii au.

Peste două săptămâni tinerii liceeni vor avea posibilitatea
de a se întâlni în acelaşi format informal cu care s-au obişnuit până acum chiar cu aleşi locali sau parlamentari, pentru ca cunoştinţele care le-au fost transmise să nu rămână numai în sfera teoretică şi să facă pasul spre ceea ce Institutul Qvorum şi partenerii săi doresc să implementeze, şi anume democraţia participativă. În acest moment toate partidele politice parlamentare au confirmat participarea la aceste întâlniri. O parte dintre tinerii participanţi la acest proiect vor avea posibilitatea la finalizarea programului chiar a unei vizite de studiu organizată în Bucureşti la principalele instituţii despre care li s-a vorbit în perioada aceasta.

“Suntem extrem de mulţumiţi de cum evoluează lucrurile în acest moment, ceea ce ne determină să gândim deja noi proiecte de acest tip pe care să le implementăm atât la nivelul tinerilor din judeţul Bacău, cât şi alte proiecte în care să aducem clasa politică mai aproape de clasa cetăţenilor”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Institutului Qvorum.

Programul de traininguri va continua în această săptămână cu modulul III în care va fi abordat traseul actelor normative, încercându-se o clarificare a procesului de legiferare în România. Astfel, începând cu data de 17 martie traineriii Institutului Qvorum se vor reîntâlni cu elevii din C.N. Ferdinand I, C.N. Vasile Alecsandri şi C.N. Gheorghe Vrănceanu, iar vineri, 19 martie, urmând a avea loc trainingul cu elevii de la C.N. Dimitrie Cantemir din Onești. Mai multe detalii pot fi accesate şi din website-ul dedicat acestui proiect www.euparticip.ro .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin