20.10.2009

Singurul magazin filatelic din Moldova este la Bacau

Pe strada Nicolae Bălcescu, nr.1, Bloc ''SELECT'', langa ''Luceafarul'', se afla singurul magazin filatelic din Moldova. Desi in Bacau a existat un club puternic de filatelie, astazi putini mai stiu de el, tinerii nemaitrecand printre pasiunile lor, filatelia. In tara mai sunt doar 7 filiale ''Romfilatelia'', trei in Bucuresti, una la Brasov, una la Cluj, una la Timisoara si cea din Bacau.

Filatelia poate fi definita ca studiul si colectionarea produselor filatelice, în special a timbrelor. Dar filatelia înseamna mai mult decât o simpla preocupare pentru frumos. Provocare, informatie, prietenie si amuzament sunt doar câteva din caracteristicile unuia dintre cele mai populare hobby-uri din lume.

De peste 150 de ani, colectionarea timbrelor este una din preocuparile familiilor regale, vedetelor de film, celebritatilor din lumea sportului si a altor persoane din viata publica. Filatelia este un hobby foarte personal, iar popularitatea sa este determinata de faptul ca este flexibil fata de necesitatile colectionarului.

Poze cu filiala din Bacau.






11 comentarii:

  1. Cât îmi plac timbrele...:X...am moştenit această pasiune de la mama şi o continui. :X Am chiar şi un articol pe blog despre timbre. Am mii. De curiozitate, cât mai costă de cumpărat plicuri filatelice? Sau cum se vând?...Tot la plicuri? Că eu mi-am îmbogăţit colecţia din schimburi...de cumpărat nu prea am mai cumpărat. Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, se mai gasesc. Treci pe la magazin, au de toate, si au si la preturi mici..

    RăspundețiȘtergere
  3. Timbre cu rase de cai aveti?

    RăspundețiȘtergere
  4. vand glasor cu timbre din anii 1950-1960 aprox 500 bucati staine cat si romanesti 500eu cine e intreresat ma gaseste la 0746422049

    RăspundețiȘtergere
  5. buna ziua,
    as dori sa stiu daca pot comanda plicuri de timbre prin poste, eu sunt din vaslui.

    RăspundețiȘtergere
  6. buna ziua
    as dori sa stiu daca se pot comanda plicuri de timbre prin posta.eu sunt din buzau

    RăspundețiȘtergere
  7. Conducere de incapabili.pelteacu alina dir.

    RăspundețiȘtergere
  8. buna ziua
    as dori sa stiu si eu daca la magazinul din bacau se evalueaza si se cumpara cataloage cu timpre nestampilate si plicuri 'prima zi a emisiunii' .

    RăspundețiȘtergere
  9. buna ziua
    as dori si eu sa aflu daca la magazinul din bacau de filatelie , se evalueaza si se cumpara cataloage de timbre nestampilate si plicuri 'prima zi a emisiunii' .

    RăspundețiȘtergere
  10. Care este programul la filatelie?

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin